Valpintressenter

Det är så otroligt många som söker en fransk bulldogg! Tänk att denna ras skulle bli så himla poppis. Dock blir jag ledsen över alla de som inte har tid och tålamod att vänta på en hund med stamtavla. Utan när de inser att det kan ta tid, så gör de ett panik-köp ofta via blocket. Något man kan få ångra bittert.

Först och främst kan jag inte förstå att man inte vill veta mer om sin hunds historia. Vilka karaktärer de var, om det fanns några sjukdomar som kan vara bra att känna till, eller bara så enkelt att den faktiskt är renrasig. Det är för mig fullkomligt obegripligt. Sedan att man argumenterar; att min hund inte är mindre älskad för att den är utan stamtavla- nej, det är det ingen som sagt heller. Den är lika frisk som en med stamtavla, hör jag ofta. Det är i mina ögon oansvarigt mot rasen och alla de uppfödare som kämpar för en friskare ras att inte tänka efter och tänka på vad följderna blir av att köpa dessa hundar. Det kan vara så, säger inte att det ALLTID är så, att din hund faktiskt är en smuggelhund. Det kan vara så att den är uppvuxen i en valpfabrik med fruktansvärda förhållanden. En tik som har haft massvis med kullar och totalt tappar sitt värde när hon inte längre blir dräktig. Valpen kan också bära på en rad farliga sjukdomar. Det du gör då när du köper en hund utan stamtavla är att gynna denna hemska industri. Så länge det finns en efterfrågan kommer dessa hundar att tas in till Sverige. Du kanske inte riktigt ser konsekvenserna, men jag hoppas att detta kan ge dig ytterligare insikt i vad vi uppfödare menar, när vi kämpar att förstå VARFÖR det är viktigt att köpa en reggad fralla.

Det finns så många anledningar till att köpa en fralla med stamtavla och jag har radat upp en del av dem ovan. Välj också en uppfödare som följer RAS och som gör allt för rasens positiva utveckling. Be rasklubben om hjälp. Kontakta tidigare valpköpare och snoka, rent ut sagt. Du behöver göra en grundlig research över den kombinationen du är intresserad av samt hur uppfödaren kommer att ta om hand om er efter valpköpet.  Besök uppfödaren gärna hemma i dennes hem så att du säkerställer valpens förhållanden. Ha snälla inte bråttom. Punkt.

 

img_9066.jpg

 

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *